Αυτά που πρέπει να γνωρίζεις για το Goat Format! - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Αυτά που πρέπει να γνωρίζεις για το Goat Format!

Αυτά που πρέπει να γνωρίζεις για το Goat Format!
Το Goat Format είναι ένα εναλλακτικό, ''ανεπίσημο'' Yugioh! Format (σε σχέση με αυτό που ισχύει ''επίσημα'', δηλαδή το Advanced Format), που όσο περνάει ο καιρός, αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς.


Καθώς το Goat έχει αποκτήσει πλέον αρκετή δημοφιλία και στη χώρα μας, η σελίδα αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο, που θα περιλαμβάνει τα ουσιώδη που πρέπει να γνωρίζει κανείς πάνω σε αυτό και το οποίο να μπορεί να λειτουργεί σαν ''οδηγός'' για τα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν. Θα γίνει λοιπόν εδώ αναφορά στους βασικούς κανόνες που το ξεχωρίζουν από το Advanced, στα καταστήματα που φιλοξενούν τέτοιου είδους πρωταθλήματα, όπως και στo Goat Community (τόσο το ελληνικό, όσο και το παγκόσμιο) για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν πιο ενεργά με αυτό.


ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ GOAT ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ADVANCED
-Στο Goat οι μονομάχοι πρέπει να παίξουν με κάρτες που χρησιμοποιούνταν πριν τον Αύγουστο του 2005 και να βασιστούν αποκλειστικά σε αυτές για την τράπουλά τους (ενώ στο Advanced ισχύει η πιο πρόσφατη λίστα που έχει καθιερώσει η KONAMI).

-Στο Goat οι μονομάχοι τραβούν έκτη κάρτα στον πρώτο τους γύρο (ενώ στο Advanced δεν τραβούν).

-Στο Goat οι μονομάχοι δεν έχουν περιορισμό στον αριθμό καρτών του Extra Deck που ελέγχουν (ενώ στο Advanced έχουν).

-Στο Goat υπάρχουν μόνο τα 5 βασικά Monster Zones (ενώ στο Advanced υπάρχουν Extra Monster Zones).

-Στο Goat υπάρχει ο κανόνας του ''Priority'' στα Ignition Effects, σύμφωνα με τον οποίο ο παίκτης που θα καλέσει ένα τέρας με Ignition Effect (π.χ. Exiled Force), μπορεί να ενεργοποιήσει κατευθείαν το Effect του και να ξεκινήσει ένα Chain (ενώ στο Advanced δεν υπάρχει ο κανόνας αυτός).


*Όποιος θα ήθελε να δει όλους τους διαφορετικούς κανόνες που ισχύουν στο Goat σε σχέση με το Advanced, μπορεί να πατήσει ΕΔΩ.


**Όποιος θα ήθελε να μελετήσει γενικά τους κανόνες που ισχύουν στο σύγχρονο Yugioh!, μεταφρασμένους στα ελληνικά από τη σελίδα, μπορεί να πατήσει ΕΔΩ.



ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ GOAT TOURS
-Athens Collectibles (κάθε Δευτέρα στις 18:30) 
-BattleNet Arena Πειραιάς (κάθε Σάββατο στις 12:30).


*Προτείνεται η επικοινωνία αρχικά με το εκάστοτε κατάστημα, προτού προγραμματίσει κάποιος να συμμετάσχει σε κάποιο πρωτάθλημά του. 


**Όποιο άλλο κατάστημα σταθερά διοργανώνει Goat πρωταθλήματα Yu-Gi-Oh!, μπορεί να στείλει προσωπικό μήνυμα στη σελίδα, ώστε να μπει και αυτό στην παραπάνω λίστα.



ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ GOAT COMMUNITY (Facebook & Discord)
-Αν κάποιος θέλει να γίνει μέλος του Ελληνικού Goat Cοmmunity, ώστε να έχει μόνο απλώς επαφή με άτομα που ασχολούνται με το Goat, μπορεί να στείλει μήνυμα στον υπεύθυνο της ομάδας στο Facebook, ώστε εκείνος να τον ''προσθέσει'' στο Cοmmunity (πατώντας ΕΔΩ).

-Αν κάποιος θέλει να γίνει μέλος του Ελληνικού Goat Cοmmunity. ώστε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το Goat, συμμετέχοντας σε διαδικτυακά πρωταθλήματα που διοργανώνονται δωρεάν κάθε μήνα, μελετώντας στρατηγικές και μαθαίνοντας τα πιο ανταγωνιστικά Deck που υπάρχουν στο Goat κτλ, μπορεί να μπει και στην αντίστοιχη ομάδα στο Discord (πατώντας ΕΔΩ).


ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ GOAT COMMUNITY (Discord)
-Αν κάποιος θέλει να γίνει μέλος του Παγκόσμιου Goat Cοmmunity, ώστε να συνδεθεί με άτομα από όλο τον κόσμο τα οποία ασχολούνται με το Goat και να παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις, μπορεί να μπει στην αντίστοιχη ομάδα στο Discord (πατώντας ΕΔΩ). Παράλληλα, μπορεί να συμμετέχει και σε διοργανώσεις που αφορούν μονομάχους από όλο τον κόσμο, όπως είναι για παράδειγμα το Academy League (Goat Format Europe)!

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->