Ο μεγάλος νικητής του Goat Grand Prix στην Ελλάδα, Νίκος Νικολουζος, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans! - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Ο μεγάλος νικητής του Goat Grand Prix στην Ελλάδα, Νίκος Νικολουζος, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans!

Ο μεγάλος νικητής του Goat Grand Prix στην Ελλάδα, Νίκος Νικολουζος, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans!
Στις 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς το μεγάλο Πρωτάθλημα Goat Grand Prix στην Ελλάδα! O Νίκος Νικολουζος ήταν ο μεγάλος νικητής! Με την νίκη του, πέραν των επάθλων που κέρδισε, πήρε εισιτήριο και για το μεγάλο παγκόσμιο πρωτάθλημα Yugioh! που θα γίνει τον Οκτώβριο! Έτσι, με αφορμή τη μεγάλη του πρόσφατη διάκριση, μίλησε στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans για το αγαπημένο του παιχνίδι!

*Πίστευες πως θα κατάφερνες να κερδίσεις αυτό το ελληνικό Goat Gran Prix;

Όταν ξεκινάς το Competitive κομμάτι του Yugioh! θεωρώ πως είναι πάντα στο μυαλό σου το να γίνεις τόσο καλός ώστε να διεκδικήσεις ένα μεγάλο τίτλο και να μάθουν το όνομα σου.
Πάντα όταν πάω σε κάθε τουρνουά είτε Local, είτε στο πανελλήνιο, είτε στο GGP Ιταλίας (που πήρα μέρος πριν μια βδομάδα), είτε στο GGP Ελλάδας, πάω με την λογική να κερδίσω, ακόμα και αν ξέρω ότι υπάρχουν ανώτεροι παίκτες από εμένα. Γενικά είμαι πολύ ανταγωνιστικός σαν χαρακτήρας και πολύ εγωιστής για να αποδεχτώ ότι αφού παίζω με καλύτερο αντίπαλο επρόκειτο να χάσω.
*Τι τράπουλα διάλεξες να παίξεις στο GGP Greece και γιατί:

Το Deck που διάλεξα είναι Chaos Turbo. Το επέλεξα επειδή θεώρησα πως αυτό είναι πιο κοντά στα δικά μου γούστα, με αποτέλεσμα να επικεντρωθώ αποκλειστικά σε εκείνο. Μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο Engine και έτσι φρόντισα να τελειοποιήσω τη στρατηγική μου πάνω σε αυτό, όχι μόνο σαν τράπουλα αλλά και σε σχέση με τα Mirror Match (κυρίως) που επρόκειτο να παίζω. 

*Τι μονομαχία ενάντια σε ποια τράπουλα σε δυσκόλεψε περισσότερο;
Η μονομαχία που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν εκείνη εναντίον του Ricardo Gardi και των Warrior του, λόγω του ιδιαίτερου Deck που είχε φτιάξει και του τόσο Aggressive Style του. 
Αξίζει να σημειωθούν επίσης τα 3 παιχνίδια που έδωσα ενάντια στον Γεράσιμο Βάθη (και τον οποίο νίκησα για λίγο στο "Time"), τον Παναγιώτη Πολυδεύκη και το Τέλειο Σχέδιο (Μιλτιάδης Πλαγιαννάκος), καθώς ήταν αρκετά δύσκολα και ένιωσα πως έκανα την υπέρβαση νικώντας αυτά!
*Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Yu-Gi-Oh!;
Άρχισα να ασχολούμαι περίπου 15 χρόνια πριν, όταν δηλαδή ήμουν 11 ετών. Για ένα μεγάλο διάστημα το είχα αφήσει. Όμως τότε, ένας γνωστός μου, ο Βασίλης Λυμπέρης, μου είπε για το Goat Format και από το GGP της Αθήνας το 2023, άρχισα να παίζω μέχρι σήμερα και ελπίζω και για πολλά χρόνια ακόμα.
*Ποια είναι η αγαπημένη σου κάρτα Yu-Gi-Oh και γιατί;
Αγαπημένη κάρτα που έχω και μου έχει δημιουργήσει πολύ καλές στιγμές είναι το Card Destruction! Ειδικά αν το έχω πρώτο γύρο, μου αρέσει να το παίζω, αφού είναι πιθανό να πετάξεις καλές κάρτες του αντιπάλου, όπως το Pot Of Greed και το Graceful Charity και έτσι να του δημιουργήσεις πανικό!

*Πιστεύεις ότι όντως το Yu-Gi-Oh! είναι ένα παιδικό παιχνίδι; Αν όχι, τι είδους απάντηση θα έδινες σε όσους θεωρούν πως είναι για παιδιά; Το πιστεύω μόνο στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει εμβαθύνει περισσότερο σε αυτό, αφού χρειάζεται πολλή σκέψη και στρατηγική, στοιχείο που θεωρώ πως δεν το κάνει τόσο παιχνίδι για παιδιά, όσο κυρίως για ενήλικες.
Πιστεύω γενικά πως η παραπάνω αντίληψη υπάρχει σαν Taboo, γιατί υπήρχε το Anime και το έχουμε συνδέσει με την παιδική μας ηλικία.

*Πόσα χρήματα έχεις ξοδέψει για αγορές καρτών;
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω ακριβώς το ποσό που έχω ξοδέψει σε κάρτες όλο αυτό το διάστημα. Δεν νομίζω να είναι πολλά γιατί δεν έπαιζα συχνά. Ξέρω σίγουρα πως έχω δώσει συνολικά 120 ευρώ για να ολοκληρώσω το Chaos Deck μου.

*Σε ποια ηλικία πήγες στο πρώτο σου τουρνουά; Τι σου έκανε εντύπωση εκεί και ποια θέση κατέκτησες; Πήγα πριν 15 χρόνια σε Local στην Κάισσα στο Μαρούσι. Δεν θυμάμαι καν πως τα πήγα.
*Ποιες συμβουλές θα έδινες στα άτομα που τώρα ξεκινούν να παίζουν Yu-Gi-Oh;
Η συμβουλή που θα έδινα εγώ σε παίχτες που μπαίνουν τώρα σε αυτό το παιχνίδι, θα ήταν να παίζουν με Deck που τους αρέσουν!
Αλλά καθώς μόλις πέρυσι ξεκίνησα να παίζω ανταγωνιστικά, θα πρότεινα να ζητήσουν συμβουλές από πιο έμπειρους Goat παίκτες για να τελειοποιήσουν το παιχνίδι τους, όπως άλλωστε έκανα και εγώ (Αντωνίου, Πολυδεύκης, Καλέας, Πλάκας κτλ).
*Πιστεύεις πως θα καταφέρεις να νικήσεις το παγκόσμιο; 
Γνωρίζω ότι έχω τις λιγότερες πιθανότητες να κατακτήσω το παγκόσμιο. Γνωρίζω επίσης ότι έχω πολύ λίγες γνώσεις σε σχέση με τους άλλους καθώς και λιγότερη εμπειρία. Αλλά με τα ίδια όπλα ήρθα και στο φετινό GGP και τα κατάφερα, οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Με νοιάζει όμως κυρίως να μπορώ να κάνω το καλύτερο και να εκπροσωπήσω επάξια την χώρα μου όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορέσω να την "ανεβάσω" έστω και λίγο στο παγκόσμιο επίπεδο.

*Κάποια τελευταία λόγια;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 3 παιδικούς μου φίλους, τον Βασίλη Λυμπέρη, τον Άγγελο Θεοδωρόπουλο και τον Ανέστη Μαρουδίτση, που είμαστε μαζί πάνω από 15 χρόνια και ξεκινήσαμε μόλις πριν ένα έτος όλο αυτό το Goat ταξίδι! Μαζί με τα παιδιά αυτά, έχουμε φτιάξει την Goat ομάδα Ojama Quatro και είμαστε μαζί και στις νίκες και στις ήττες, στις χαρές και στις λύπες. Για αυτό και θα λέω πάντα πως μαζί το πήραμε το GGP της Αθήνας και όχι πως το πήρα εγώ.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και τον Αλέξανδρο Σταντζόπουλο για την εξαιρετική διοργάνωση και γενικά για την ουσιαστική του συμβολή στην αναβίωση του ελληνικού Goat!

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->