Ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Goat στην Ελλάδα, Γιάννης Πλάκας, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans (26/05/24) - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Goat στην Ελλάδα, Γιάννης Πλάκας, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans (26/05/24)

Ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Goat στην Ελλάδα, Γιάννης Πλάκας, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans

Την Κυριακή 26 Μάη ολοκληρώθηκε επιτυχώς το τέταρτο Grand Prix Πρωτάθλημα Goat στην Ελλάδα και το οποίο φιλοξενήθηκε στο Gameinn
O Ιωάννης Πλάκας ήταν ο μεγάλος νικητής! Με την νίκη του, πέραν των επάθλων που κέρδισε, πήρε εισιτήριο και για το μεγάλο παγκόσμιο πρωτάθλημα Yugioh! που θα γίνει στο μέλλον! Καθώς ο Ιωάννης Πλάκας είχε κερδίσει και πέρυσι το Goat Grand Prix στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και έχει μιλήσει ήδη για το αγαπημένο του παιχνίδι σε παλιότερη συνέντευξη, τώρα θέλησε να μας μιλήσει σχετικά με το Goat Grand Prix που προηγήθηκε, όπως και συγκεκριμένα για το Goat Format, παρέχοντας σημαντικές συμβουλές και πληροφορίες σε άτομα που τα ενδιαφέρει!

*Πίστευες πως θα κατάφερνες να κερδίσεις αυτό το GGP; Με δεδομένο ότι δεν έκανα καθόλου Playtest το Deck μου, δεν πίστευα πως θα τα κατάφερνα. Πίστευα πως θα φτάσω στο Top 8, αλλά μέχρι εκεί. Υπήρχαν και άτομα που ήταν απόλυτα προετοιμασμένα και διψασμένα για την πρόκριση στο παγκόσμιο, μια πρόκριση που αυτό το Community ξέρει πόσο ΔΕΝ την ήθελα και γιατί.

*Τι τράπουλα διάλεξες να παίξεις στο GGP Greece και γιατί: Διάλεξα να παίξω με ένα Deck το οποίο τυπικά δεν ανήκει καν στα τρια καλύτερα του Format. Αυτό ηταν το Earth Aggro, το οποίο και ήταν αρκετά διαφορετικό απο αυτό που έπαιξα στο παγκόσμιο του Οκτωβρίου. Γιατί το διάλεξα όμως, that's the tricky part! Επειδή ήθελα, στην όχι και τόσο απίθανη περίπτωση που σήκωνα ένα ακόμα Major Goat Grand Prix, να μην το πετύχω με το καλύτερο Deck του Format. Στους Discord Server όταν τελειώνει ένα Grand Prix και το έχει σηκώσει Chaos Turbo, Όλοι λένε πως ''Chaos Turbo'' το σήκωσε στο τάδε Grand Prix, ενώ τώρα είπαν πως το σήκωσε ο EvansGR (Γ. Πλάκας) με Earth Aggro. Ελπίζω να είναι κατανοητή η διαφορά και στις δυο περιπτώσεις.

Ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Goat στην Ελλάδα, Γιάννης Πλάκας, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans (26/05/24)
*Τι μονομαχία ενάντια σε ποια τράπουλα σε δυσκόλεψε περισσότερο; Η πιο δύσκολη μονομαχία μου ήταν ενάντια στον συνήθη ύποπτο Μαρουφίδη στο Top 4. Ήταν το μόνο παιχνίδι που δεν θα με ενοχλούσε να το χάσω, γιατί ήθελα πολύ να προκριθεί εκείνος στο παγκόσμιο. Τυπικά πήρα το αίμα μου πίσω για το περσινό Grand Prix στο οποίο με κέρδισε στον τελικό και μου πήρε την πρόκριση, αλλά αυτό ήταν που μου έδωσε ώθηση να πάω στην Γερμανία και να βγω πρώτος εκεί! Θέλω όμως εδώ να προσθέσω και κάτι τελευταίο: το ματς με τον Βάθη στο Top 8. Ένας από τους καλύτερους παίκτες και με πολλές ελπίδες να βγει και εκείνος νικητής. Ενώ ξεκάθαρα η τύχη ήταν με το μέρος του σε όλα τα παιχνίδια (δέχτηκα στο ίδιο ματς 9 Graceful Charity, 5 Pot Of Greed και 3 Delinquent Duo), έφαγε το πιο επικό Topdeck στα 17 χρόνια που ασχολούμαι με καρτοπαίχνιδα και οχι μόνο Yugioh. Κυριολεκτικά είχα ένα Set τέρας και εκείνος ήταν 9-10 κάρτες μπροστά! Όμως τότε, ένας Jinzo που μου ήρθε από το πουθενά, άλλαξε τον ρου της ιστορίας! I am really, really sorry Geronymo! 🙁

*Γιατί κάποιος να ασχοληθεί με Goat συγκεκριμένα; Τι κερδίζει σε σχέση με άλλα Format; Το Goat είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Format και μια πολύ καλή λύση για κάποιον που έχει βαρεθεί το Advanced ή απλώς θέλει να ξεφύγει κάπως. Η γνώμη μου είναι πως δεν έχει "λυθεί" καν ως Format και το βλέπουμε σε κάθε μεγάλο τουρνουά, με την εμφάνιση νέων ιδεών στα Decks. (Για λεπτομέρειες πάνω στο Goat Format, πατήστε ΕΔΩ). *Τι τράπουλα να παίξει ένας Goat Player που τώρα ξεκινάει; Θα του πρότεινα ένα απλό Aggro Deck. ή ίσως Warrior. Ειδικά το Warrior είναι απλοϊκό Deck στα αρχικά στάδια, αλλά μεγάλης δυσκολίας σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να ξέρεις να διαχειρίζεσαι καλά τους πόρους αυτής της τράπουλας.


*Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα, ομαδική κτλ που μπορεί να αναζητήσει κάποιος που ενδιαφέρεται για το Goat;
Για αρχή υπάρχει το Facebook και ειδικότερα η σελίδα Genesis Card Gaming. Αφού ξεκινήσει από εκεί, καλό ύστερα να αναζητήσει τις ομαδικές του Goat στο Messenger, όπως και το υπέροχο ελληνικό Discord Server μας για το Goat, το οποίο είναι πραγματικά φοβερό από κάθε άποψη. Περιλαμβάνει αναλύσεις των Replay, Online Tour, ενημερώσεις κτλ.

*Πως νιωθεις για την 2η κατακτηση ενος Irl Major Goat τίτλου;
Μάλιστα. Αφήσαμε το ''σκοτεινό'' κομμάτι για το τέλος. Χαχα! Ξέρω πως κάποιοι περιμένουν να απαντήσω όπως με έχουν εκείνοι στο μυαλό τους και εγώ δεν χαλάω χατίρια! Η κατάκτηση ενός 2ου Grand Prix μετά το περσινό δοκάρι στον τελικό, θαρρώ πως δείχνει αρκετά. Απροπόνητος εντελώς, έδειξα πως η ''αποχή'' από το παιχνίδι είναι μια φθηνή δικαιολογία των κακών παικτών. Με αυτό δεν θέλω να πω πως είμαι παικταράς (που είμαι), θέλω απλώς να εστιάσω σε μια γκρίνια που υπάρχει στο Community του τύπου ''α, δεν παίζω πολύ, γι' αυτό δεν τα πάω καλά". Και μιας και είπα παικταράδες, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που δεν θα με έβαζα πάνω από αυτούς, αλλά ούτε ωστόσο και από κάτω τους. Σέβομαι τους ανερχόμενους οι οποίοι πλέον είναι αρκετοί και σέβομαι ακόμα περισσότερο τους πιο κοντινούς μου. Shout out στους Χαλκιδέους πρώτα και μετά στους συνταξιδιώτες μου εντός και εκτός συνόρων!

*Τι στοχους εχεις για το μελλον στο παιχνιδι;
Το μέλλον μου στο παιχνίδι φαντάζομαι θα είναι στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή διασκέδαση στα Locals και τιμωρία στα Major Tournaments!

*Τι πιστεύεις για το ελληνικό Goat Community σήμερα;
Το ελληνικό Goat Community το λατρεύω! Περίπου το 70% βασικά. Το άλλο 30% μακάρι να Brickάρει σε κάθε Game. Ακόμα και στα Test Hands! EvansGR OUT!

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->