Ο μεγάλος νικητής του National στην Ελλάδα, Γιάννης Τάτο, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Ο μεγάλος νικητής του National στην Ελλάδα, Γιάννης Τάτο, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans

Ο μεγάλος νικητής του National στην Ελλάδα, Γιάννης Τάτο, μιλάει στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans
Στις 19 Μαΐου ολοκληρώθηκε επιτυχώς το National Πρωτάθλημα Yugioh! στην Ελλάδα, με πάνω από 200 μονομάχους να συγκεντρώνονται! Από αυτούς, ο Γιάννης Τάτο ήταν εκείνος τελικά που κατάφερε να επικρατήσει! Με την νίκη του, πέραν των επάθλων που κέρδισε, πήρε εισιτήριο και για το μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Yugioh! που θα γίνει το καλοκαίρι! Έτσι, με αφορμή τη μεγάλη του πρόσφατη διάκριση αλλά και την εμπειρία των τόσων χρόνων που έχει πάνω στο Yugioh!, μίλησε στο Greek Yu-Gi-Oh! Fans για το αγαπημένο του παιχνίδι!


*Πίστευες πως θα κατάφερνες να κερδίσεις αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να νικήσω το πανελλήνιο. Ο λόγος είναι επειδή μου άρεσε καλύτερα η εκδοχή της τράπουλάς μου στην οποία περιλαμβάνονταν οι Baronne De Fleur και οι Borreload Savage Dragon, αλλά καθώς η Ban LIst που βγήκε πρόσφατα τις έβγαλε εκτός, έπρεπε να την προσαρμόσω για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα. Αυτό το γεγονός, δηλαδή το ότι έπρεπε να προσαρμόσω την κλασική μου τράπουλα και να την αλλάξω σε κάποια βασικά σημεία, μου έριξε κάπως το ηθικό.


*Τι τράπουλα διάλεξες να παίξεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και γιατί:
Το Deck που διάλεξα ήταν το Kashtira Snake Eye κυρίως επειδή έχει ένα πολύ καλό One Card Combo. Επίσης, επέλεξα να βασιστώ στα Kashtira γιατί είναι πολύ καλές κάρτες που σου δίνουν ταυτόχρονα τόσο τη δυνατότητα να κάνεις ''Extend'' το Field σου, όσο και επειδή σε ένα κακό χέρι μπορούν από μόνα τους να βοηθήσουν στο παιχνίδι σου, χωρίς να πρέπει να βασιστείς σε κάποιο συγκεκριμένο Combo.
(To παραπάνω Deck είναι εκείνο που πέτυχε να κερδίσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Advanced του 2024 και να κάνει τον Γιάννη Τάτο πρωταθλητή!)

*Τι μονομαχία ενάντια σε ποια τράπουλα σε δυσκόλεψε περισσότερο;
Το δυσκολότερο Match μου ήταν ενάντια σε Branded Puppet Deck. Ο λόγος είναι ότι ενάντια σε αυτή την τράπουλα, βασίζεσαι αρκετά στην τύχη για να μην χάσεις, αφού, αν δεν τραβήξεις τις κατάλληλες κάρτες για να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις, απλώς χάνεις.

*Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Yu-Gi-Oh!;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι το 2008-2009. Παρόλο που είχα δει το Anime όταν είχε πρωτοβγεί, δεν ήξερα ότι διεξάγονταν και ζωντανά τουρνουά. Το έμαθα μέσω ενός φίλου μου, ο οποίος και μου έμαθε το παιχνίδι. Σαν ξεκίνησα να παίζω, μου άρεσε πολύ και προσπάθησα να γίνω από την αρχή Competitive Player, αλλά στην αρχή μού ήταν δύσκολο, λόγω κενών που είχα στα αγγλικά, τα οποία φρόντισα βέβαια να καλύψω πολύ σύντομα.

*Ποια είναι η αγαπημένη σου κάρτα Yu-Gi-Oh! και γιατί;
Έχω δύο αγαπημένες κάρτες. Αυτές είναι το Dandylion και το Formula Synchron. Πάνω σε αυτές βάσισα το πρώτο Competitive Deck μου, το οποίο μάλιστα μου άρεσε και παρά πολύ.

*Πιστεύεις ότι όντως το Yu-Gi-Oh! είναι ένα παιδικό παιχνίδι; Αν όχι, ποια θα ήταν η απάντηση που θα έδινες σε όσους θεωρούν πως είναι για παιδιά;
Νομίζω ότι το Yu-gi-oh! μπορείς ακόμα να το πεις ένα παιδικό παιχνίδι. Αλλά θεωρώ πως υπάρχει κάτι που δεν το κάνει τόσο παιδικό. Ίσως το γεγονός πως η τιμή κάποιων καρτών είναι πολύ υψηλή και άρα απευθύνεται έτσι περισσότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες. Όμως υπάρχουν αρκετές φθηνές εκδοχές Deck, που αν μάθεις να τις παίζεις καλά, μπορείς και πάλι να κερδίζεις!

*Πόσα χρήματα έχεις ξοδέψει για αγορές καρτών;
Πλέον πιστεύω πως έχω καταφέρει να εξοικονομήσω τα χρήματα που έχω δώσει. Κερδίζοντας συνέχεια, πετυχαίνεις, μέσω των επάθλων που κερδίζεις από τα τουρνουά, να παίρνεις πίσω αυτά που έδωσες και ίσως και κάτι παραπάνω!

*Σε ποια ηλικία πήγες στο πρώτο σου τουρνουά; Τι σου έκανε εντύπωση εκεί και ποια θέση κατέλαβες;
Πήγα στο πρώτο μου τουρνουά όταν ήμουν 14 ετών. Αυτό διεξαγόταν στο Games Explorer στην Πανόρμου. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και ταυτόχρονα μου άρεσε, ήταν το ποσό Competitive ήταν αυτό το τουρνουά. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι θέση κατέλαβα τότε, αλλά δεν μου πήρε παρά πολύ καιρό για να σηκώσω το πρώτο μου τουρνουά

*Ποιες συμβουλές θα έδινες στα άτομα που τώρα ξεκινούν να παίζουν Yu-Gi-Oh;
Η συμβουλή μου θα ήταν να πάρουν όλες τις Staple κάρτες που υπάρχουν στο παιχνίδι και οι οποίες πλέον είναι αρκετά φτηνές, να φτιάξουν ένα οικονομικό Deck και να παίζουν το παιχνίδι μέχρι να εξοικειωθούν. Αφού μάθουν να παίζουν καλά, ύστερα να φτιάξουν το πρώτο Τier 1 Deck που θα τους αρέσει και να παίζουν με αυτό.

*Πιστεύεις πως θα καταφέρεις να νικήσεις το ευρωπαϊκό;
Δυστυχώς δεν μπορώ να το γνωρίζω, αφού το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι σε δύο μήνες. Καθώς σε αυτό το διάστημα, νέες κάρτες θα προστεθούν μέσω του νέου Set και πιθανότατα θα αλλάξει και η Ban List, είναι βέβαιο πως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά από ότι είναι τώρα και η τράπουλα που μου κέρδισε το National να μην είναι πλέον το ίδιο ανταγωνιστική. Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι θα προσπαθήσω για το καλύτερο!

*Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι τελευταίο;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που πίστευαν στο ότι θα μπορούσα να νικήσω και μάλιστα το πίστευαν και περισσότερο από εμένα! Επιπλέον, ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Θέμη Γκύζη, ο οποίος ήταν ένας καλός αντίπαλος για τελικό! Αν δεν είχα πάρει τη δεύτερη θέση στο περσινό National, δεν θα είχα πρόβλημα να χάσω από αυτόν, αλλά δυο φορές δεύτερος, είναι βαρύ! Για να το κάνουμε λίγο αστείο, θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Γιάννη Τούρλα που στα πρωταθλήματα πάντα είναι πιο κάτω από εμένα. Τέλος, για να το κάνουνε και λίγο ρομαντικό, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε μια Ελένη!

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->