Για όλους μας έχει υπάρξει η στιγμή κάποτε, να καταληφθούμε από την έντονη επιθυμία να κάνουμε δικά μας, αγαθά μεγάλης υλικής αξίας! Μια έντονη επιθυμία η οποία μας κάνει πολλές φορές να μην ασχολούμαστε με τίποτε άλλο, παρά μόνο με τους τρόπους απόκτησής τους! Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, που αυτός ο ισχυρός πόθος, μπορεί να μην μας βγει σε καλό. Να θολώσει την κρίση μας, να μας κάνει να δράσουμε παρορμητικα και στο τέλος να μας κοστίσει κάτι σημαντικό! Μια κάρτα η οποία μας διδάσκει τους κινδύνους του να είσαι ριψοκίνδυνα άπληστος, δεν είναι άλλη από την κάρτα, ''Reckless Greed''.
Η συγκεκριμένη κάρτα λοιπόν εικονίζει έναν άντρα, να βρίσκεται σε ένα κλειστό χώρο, χτισμένο από τούβλα, ο οποίος θυμίζει μπουντρούμι. Μπροστά από τον άντρα βρίσκεται ένα κουτί με νομίσματα και διάφορα τιμαλφή. Η στάση του σώματός του, όπως και η εκφραση του προσώπου του, δηλώνει μια ισχυρή λαχτάρα να τα κάνει δικά του!
Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ένα πράσινο φίδι να παραμονεύει μέσα στο κουτί με τα νομίσματα και τα τιμαλφή. Ο άντρας λοιπόν κινδυνεύει να δεχτεί την επίθεσή του, εφόσον πλησιάσει το κουτί, με σκοπό να σφετεριστεί το πολύτιμο περιεχόμενό του. Μα δεν είναι αυτός ο μόνος κίνδυνος που τον απειλεί.
Παρατηρούμε το κουτί με το πολύτιμο περιεχόμενό του, να βρίσκεται πάνω από μια καταπακτή. Μια καταπακτή η οποία πιθανόν να λειτουργεί ως παγίδα για τους επίδοξους ληστές του. Μια καταπακτή κατάλληλα διαμορφωμένη για να αντέχει μονάχα το βάρος του κουτιού και του περιεχομένου του. Σαν αποτέλεσμα λοιπόν, η καταπακτή, δεχόμενη ένα επιπλέον βάρος , όπως του άντρα της εικόνας που θα ήθελε να το κάνει δικό του, να υποχωρήσει από την πίεση του παραπάνω βάρους που θα δεχτεί και έτσι ο άντρας να κινδυνεύσει να ριχτεί στην άβυσσο!
Εντούτοις, η επιθυμία του άντρα να κάνει δικά του τα νομίσματα και τα τιμαλφή, χαρακτηρίζεται από κινδύνους, τους οποίους -στην εμμονή του να τα αποκτήσει- πιθανόν να τους αγνοεί. Και έτσι λοιπόν, να είναι παράτολμα άπληστος!
Τους κινδύνους της παράτολμης απληστίας, τους βλέπουμε και από την ικανότητα της κάρτας. ''Draw 2 cards and skip your next 2 Draw Phases''. Σε μια μονομαχία λοιπόν, ένας παίχτης που ενεργοποιεί την εν λόγω ''παγίδα'', τραβάει δύο κάρτες και μπορούμε να πούμε πως αποκτά άμεσα ένα πλεονέκτημα, το οποίο ίσως τον βοηθήσει και να την κερδίσει! Το γεγονός όμως, πως δεν μπορεί να τραβήξει για τους δύο επόμενους γύρους, μπορεί πολύ εύκολα να του κοστίσει το παιχνίδι, αφού δεν μπορεί να ανανεώσει το χέρι του και έτσι να διαμορφώσει μια αμυντική στρατηγική στις επόμενες κινήσεις του αντιπάλου του. Ο καθένας μας είναι πιθανόν να βιώσει τον πειρασμό να την ενεργοποιήσει για να τραβήξει δύο κάρτες, σαν την αποκτήσει στην κατοχή του! Και χωρίς μάλιστα να έχει την ανάγκη να την ενεργοποιήσει, αφού το παιχνίδι κυλάει υπέρ του! Μα αρκετοί δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό! Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές, που η απληστία τους αυτή στρέφεται εναντίον τους, αφού εξαντλούν ό,τι κινήσεις μπορούσαν να κάνουν, στο γύρο που της τράβηξαν... Το αποτέλεσμα λοιπόν γι΄αυτούς, είναι ο αντίπαλος να πάρει στους επόμενους δύο γύρους το πάνω χέρι, κερδίζοντας μάλιστα πιθανόν και την μονομαχία στο τέλος...
Τι είναι λοιπόν αυτό που διδάσκει η παραπάνω κάρτα; Το να επιθυμούμε γενικά την κατοχή αγαθών αξίας, είναι ανθρώπινο. Μα είναι λάθος να λειτουργούμε παρορμητικά για να τα αποκτήσουμε, ρισκάροντας να χάσουμε κάτι σημαντικό για εμάς... Γιατί δεν αξίζει να βάζουμε σαν απόλυτο γνώμονα της ζωής μας τον πλούτο, εφόσον το κυνήγι για την απόκτησή του, πιθανόν να μας κοστίζει πράγματα που έχουν στα αλήθεια αξια για εμάς και είναι εκείνα που ουσιαστικά μπορούν να μας φέρουν τη πολυπόθητη ευτυχία που αναζητούμε...
No comments:
Post a Comment
Αφήστε το σχόλιό σας εδώ